Η Σαρακατσάνικη Βιβλιογραφία

Κωδικός: 9786180039726

άμεσα διαθέσιμο

14,90 €

ΠΟΣΟΤΗΤΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ένα εξαίρετο καινούργιο βιβλίο δημοσίευσε ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Δ. Καψάλης με τον χαρακτηριστικό  τίτλο "Η Σαρακατσάνικη Βιβλιογραφία Ιστορία  - Πρόσωπα - Πολιτισμός", Ιωάννινα 2022. Πρόκειται για ένα βιβλίο που ανασταίνει πρόσωπα , βιώματα και καταστάσεις απο τη διαχρονική πορεία και παρουσία των Σαρακατσαναίων. Το σύνολο των μελετών και των άρθρων που παρουσιάζονται στο συγκεκριμένο βιβλίο προσεγγίζει τις τέσσερις χιλιάδες, αποτελώντας έναν πνευματικό πλούτο για κάθε Σαρακατσάνο και για κάθε μελλοντικό ερευνητή της Σαρακατσάνικης παράδοσης. Η πρώτη μελέτη του βιβλίου αναφέρεται στο καύχημα των Σαρακατσαναίων, τον Πρωτοκλέφτη Αντώνη Κατσαντώνη.

Τα ονόματα των συγγραφέων και των προσώπων, για τα οποία γίνεται λόγος, υπερβαίνουν τα 1250, ενώ σε 730 ανέρχονται οι λέξεις και οι όροι που παρουσιάζονται στο δεύτερο Ευρετήριο και διευκολύνουν σημαντικά τον αναγνώστη στην προσέγγιση θεμάτων που τον ενδιαφέρουν. Επίσης, υπάρχουν 250 αναφορές σε Ομοσπονδίες, σε όλους τους Συλλόγους, σε Συνέδρια, σε βουνά και σε χειμάδια των Σαρακατσαναίων τόσο στην Έλλαδα όσο και στη Βουλγαρία. Τα εκτενή και τεκμηριωμένα Συμπεράσματα του βιβλίου μπορούν να αξιοποιηθούν πολύπλευρα από κάθε μελλοντικό ερευνητη. Το βιβλίο, εκτός από τους Σαρακατσαναίους, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον για κάθε αναγνώστη και μελετητή.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ένα εξαίρετο καινούργιο βιβλίο δημοσίευσε ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Δ. Καψάλης με τον χαρακτηριστικό  τίτλο "Η Σαρακατσάνικη Βιβλιογραφία Ιστορία  - Πρόσωπα - Πολιτισμός", Ιωάννινα 2022. Πρόκειται